Bandleden vermoord na weigeren toegift

Publiek gooit granaat op podium en schiet muzikanten neer

Muzieknieuws 21-01-2011 21:11

Jonathan Martínez (22) en Gustavo Alejandro (35) zijn op bizarre wijze om het leven gekomen tijdens een concert dat ze gaven met hun lokale bandje Banda La Excelencia de Jonathan Martínez in Guadalajara, Jalisco te Mexico.

Beide muzikanten zijn door geweerschoten om het leven gekomen nadat ze hadden geweigerd om nog een toegift te spelen nadat de bar al was gesloten.

Nadat de muzikanten van Banda La Excelencia om vier uur 's ochtends vonden dat ze lang genoeg hadden opgetreden, eisten vier dronken en agressieve mannen uit het publiek dat ze toch nog door zouden spelen.

Om duidelijk te maken dat ze geen geintje maakten, gooide een van de mannen een handgranaat op het podium. In de paniek die vervolgens ontstond werden de twee bandleden van Banda La Excelencia doodgeschoten.

De schutters zijn ontkomen in een auto. Waarschijnlijk hebben de daders banden met één van de beruchte Mexicaanse drugsbendes.

Banda La Excelencia de Jonathan Martínez is een groep die 'banda' speelt, traditionele volksmuziek met veel blazers. Het is niet dezelfde formatie als La Excelencia, de latinband die in 2005 werd opgericht in de VS door percussionisten José Vázquez-Cofresí en Julián Silva.

Veel media, waaronder The New York Times, de Telegraaf en het Algemeen Dagblad, verwijzen in hun berichtgeving naar de verkeerde band.
zoeken
zoeken