‘Golden Oldies’ scoren het beste

Liefst oude hits in Nederland tijdens Oud & Nieuw

Muzieknieuws 02-01-2011 23:27

De eindresultaten van Music Census 2010, de grootste online muziekenquête van Europa, laten zien dat Europeanen graag klassiekers afspelen met Oud & Nieuw.

De hit New Year's Day uit 1983 van U2, met Larry Mullen op drums, scoort met 21% nog steeds erg goed.

Net als de voormalig nummer 1-hit van Europe, The Final Countdown uit 1986, met Håkan Haugland achter de trommels, dat 14% van de stemmen kreeg.

Nederlanders verkiezen deze golden oldies boven hedendaagse muziek tijdens de jaarwisseling. De hit Waka Waka uit 2010 van zangeres Shakira bijvoorbeeld, scoort met slechts 4% van alle stemmen laag.

De muziekvoorkeur van de Nederlanders tijdens de jaarwisseling wijkt niet veel af van de muziekvoorkeur van de Europeanen. Net als in Nederland (3%) luistert ook in heel Europa slechts een klein percentage (4%) naar klassieke muziek met Oud & Nieuw. Duitsland vormt hierop een uitzondering; maar liefst 28% van de respondenten geeft aan juist het liefst naar klassieke muziek te luisteren bij het proosten op het nieuwe jaar.

De populairste hits in Nederland met Oud & Nieuw scoren in heel Europa hoog: de Ierse rockband U2 met New Year's Day kreeg 32% van alle stemmen en Final Countdown van de Zweedse band Europe 27% van de stemmen.

De muziekenquête van Music Choice, een provider van digitale muziekservice in Europa, werd aangeboden in 12 talen en was toegankelijk voor consumenten in 31 Europese landen.
zoeken
zoeken