Randal Corsen wint Edison Jazz Award

Muzieknieuws 04-11-2004 17:18

Pianist Randal Corsen is winnaar van de Edison Jazz Award 2004 in de categorie "Jazz Nationaal" voor zijn album 'Evolushon', uitgebracht op Challenge Records.

Voor wie niet weet wie Randal Corsen is: Randal heeft recentelijk de Fender Rhodes partijen voor zijn rekening genomen op de nieuwe solo-cd van Martin Verdonk 'Old School New Sound'. Op dit album zijn ook enkele composities van zijn hand te horen. (Overigens is 'Old School New Sound' nog steeds te bestellen op slagwerkwereld.com.)

Een fragment uit het jury-rapport:

"Wie Randal Corsen wel eens in de studio aan het werk heeft gezien, zal beamen dat zijn geestdrift, zijn enorme kennis van de latin-muziek en zijn natuurlijke gave om met andere muzikanten samen te werken, kenmerkende talenten zijn van de man uit Curacao. Die componenten brengt hij samen op ‘Evolushon’ dat zowel compositorisch als inhoudelijk verrast."

De Edisons worden op 22 november uitgereikt in de Doelen in Rotterdam, waar de nationale Edison-winnaars met Oeuvreprijswinnaar 2004 George Duke een concert geven. Voor dit concert zijn nog kaarten te koop.

zoeken
zoeken