De Kift presenteert DVD

Muzieknieuws 01-11-2004 10:26

De Kift komt met een 80 minuten durende film die op DVD verschijnt. De beelden die filmmakers André van der Hout, Karin Mulder en Matte Mourik maakten voor de productie "De IJzeren Hond" uit 2001, zijn bewerkt tot een aparte film. De DVD is met Engelse of Franse ondertiteling beschikbaar. Natuurlijk komt ook slagwerker Wim ter Weele in beeld.

Op 16 december presenteert De Kift de "IJzeren Hond"-DVD in het Patronaat in Haarlem. De aanvang is om 20:30 uur. Na de vertoning van de film treedt De Kift op met het programma El Kift. De voorverkoop is inmiddels begonnen. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketservice.

Het is niet de eerste keer dat de eigenzinnige groep met filmmateriaal naar buiten treedt. In 2003 speelde De Kift in de film "De arm van Jezus". Deze film werd op het International Film Festival Rotterdam vertoond en genomineerd voor een Tiger Award.

Toen het muziek- annex theatergezelschap De Kift in september 2001 12,5 jaar bestond en dat vierde met het album "Koper", maakten Marc Stakenburg en Sjoerd Vos een documentaire over de totstandkoming ervan. "Iets Wat Niet Glimt Kan Ook Mooi Zijn" toont het relaas van De Kift waarin mooie tegenstellingen op eigenzinnige wijze met elkaar versmolten worden.

In de documentaire ontvouwt zich langzamerhand het verhaal van een karakteristieke band. Een verhaal over punk en fanfare. Over dirigenten met stokjes en vrijheid. Over fabrieken en Zaanse nostalgie. Over familie en vrienden. Over een gepensioneerde trompettist en zoon en bandleider Ferry. Over vorstinnen, ceremoniemeesters en subsidies.

zoeken
zoeken