De Kast terug in Abe Lenstra Stadion

Drummer Nico Outhuijse ook op nieuw album te horen

Muzieknieuws 27-08-2010 14:08

Op vrijdag 24 september verschijnt 'Welkom Thuis', het eerste album van De Kast in acht jaar. Oorspronkelijk drummer Nico Outhuijse is opnieuw van de partij.

De Kast presenteert zijn nieuwe release op de meest historische plek in zijn twintigjarige carrière: het Abe Lenstra Stadion.
In 1996 trad de groep op voor zo'n 12.000 mensen in het uitverkochte voetbalstadion te Heerenveen.

Hierna breidde de faam van De Kast zich uit over de rest van Nederland.

De mannen van De Kast rijden 24 september in een Fryslan-bus door heel Nederland langs de landelijke en regionale radiostations om hun cd te presenteren. Ondertussen stappen fans aan boord van deze promobus. ’s Avonds vindt dan de uiteindelijke, officiële presentatie plaats om 20.30 uur in het Abe Lenstra Stadion.

Voor het optreden is een maximaal aantal kaarten beschikbaar omdat het optreden plaats vindt voor de hoofdtribune, dus niet op het voetbalveld. Het belooft een bijzondere, sfeervolle avond te worden op de plek waar de grote doorbraak ooit begon.

Volgens Syb van der Ploeg, zanger van De Kast, was er maar één mogelijke release plaats, en dat is het Abe Lenstra stadion. Syb:
"In 1996 werden in het Abe Lenstra stadion opnamen gemaakt van 'n Nije Dei', waarna er in Nederland ruim 200.000 albums werden verkocht. Het was net een achtbaan waarin wij terecht kwamen; geweldig. Nu, na al die jaren komen wij weer thuis, vandaar ook de titel van het album 'Welkom Thuis'. Als Friese jongens kun je dan maar op één plaats thuiskomen en dat is in Fryslân!"

Ticketinformatie
Een kaartje kost € 20,- en voor € 12,50 extra ontvang je er een gesigneerd exemplaar van het nieuwe album ‘Welkom Thuis’ bij. Er is een maximaal aantal kaarten beschikbaar.

De kaarten zijn verkrijgbaar via www.dutch-music.com.

zoeken
zoeken