Succesvolle tweede editie Amsterdam Vintage & Custom Drum Show

Muzieknieuws 24-10-2004 22:17

Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober vond de tweede editie van de Amsterdam Vintage & Custom Drum Show plaats in De Griffioen te Amstelveen. Evenals vorig jaar was het evenement een groot succes. Zowel liefhebbers van zeldzame antieke drumkits als van unieke moderne trommels konden hun hart ophalen tijdens de drumshow.

De prachtige klank van Beni's stalen bassdrum, de warmte van Lignums tomtoms, of de enorme respons en sustain van segmentenketels zoals Thijs van der Heijden van customdrums.nl die bouwt: het ambacht van trommelmaker werd internationaal vertegenwoordigd. Uit heel Europa kwam vaklieden hun prachtige instrumenten showen. Bezoekers kregen hierdoor de unieke kans om direct met de makers uit onder andere Nederland, België, Tsjechië en Italië in contact te treden en hen te bestoken met vragen.

Naast unieke, handgemaakte en 'special order' drums lag accent op klassieke en vintage drumkits. Niemand minder dan 'Sir' Alan Buckley, bekend van het Classic Drum Museum, was uit Groot-Brittannië overgekomen. Een flinke hoeveelheid pronkstukken uit particuliere collecties stond tentoongesteld.

Uiteraard was ook het bekende magazine Not So Modern Drummer vertegenwoordigd. Mede-organisator Winnie Mensink presenteerde de 'geschiedenis van de drumkit': van het allereerste drumpedaal via de ovale bassdrums van Trixon tot de plexiglas see-through shells van Ludwig.

De organisatoren, Tanco Baart en Winnie Mensink in samenwerking met de Slagwerkkrant, hadden bovendien gezorgd voor de mogelijkheid om zelf meegebrachte trommels aan honderden drummers tegelijk te koop aan te bieden.

Uit Groot Brittannië kwam de DrumGuru vertellen wat je moet doen als een studiotechnicus je trommels wil afplakken of een gat in het voorvel van je bassdrum wil snijden. Daarnaast gaf hij leerzame tips 'n tricks over het stemmen van trommels en liet direct de verschillende effecten horen. Als kers op de taart konden bezoekers kans maken op één van de vier sublieme en kostbare snaredrums die werden verloot.

Wie de tweede editie gemist heeft zal even geduld moeten hebben, maar gezien het succes zal volgend jaar ongetwijfeld een nieuwe editie van de drumshow plaatsvinden.

zoeken
zoeken