Nieuw Gorefest-album op komst
Muzieknieuws 20-10-2004 12:42
De heroprichting van Gorefest is daadwerkelijk een feit en blijkt structureel van aard. Er is zelfs een nieuw album in de maak.In juli van dit jaar bleken drummer Ed Warby en de overige bandleden van Gorefest voor het eerst sinds 1998 weer eens samen te oefenen. Zie ook dit nieuwsbericht op Slagwerkwereld.

Inmiddels is vaker gerepeteerd. In een inverview met metalmagazine Aardschok vertelt zanger/bassist Jan-Chris de Koeijer:
"Na een paar minuten stonden we allemaal met een grote grijns op onze bek. Zo van fucking hell wat waren we toch een kicken band!"


Ze hebben nu een paar keer gerepeteerd. De eerste dag werden er nog oude nummers gespeeld. De tweede dag werd echter meteen een begin gemaakt met nieuw werk. Op het moment van schrijven heeft Gorefest al drie nieuwe nummers af. En ervan is sneller is dan wat ze ooit gedaan hebben. De verwachting van de band is dat het nieuwe album een hele harde donkere plaat gaat worden. De Koeijer: "En dan bedoel ik heel hard!"

Wanneer de nieuwe release in de winkels ligt, is nog niet duidelijk. In hetzelfde interview verklaart de Gorefest-frontman:

"We stellen onszelf geen deadlines meer. We zien wel. Ik ben met teksten bezig en waarschijnlijk gaan we in oktober weer wat opnemen. We gaan gewoon lekker een aantal sessies doen, wanneer we er zin in hebben."

drummer links