Release met 68 nieuwe Nirvana-songs

Muzieknieuws 14-10-2004 21:16

De langverwachte Nirvana boxset "With the Lights Out", bevat maar liefst 68 'previously unreleased' opnames. Dat bericht NME.com.

De uitgave bevat 4 CD's. Hierop staan 81 nummers van drummer Dave Grohl en de rest van de band, waarvan er 68 nooit eerder zijn uitgebracht. Het gaat om oefenopnames, demo's van Kurt Cobain die hij thuis opnam en een DVD met ruwe opnames van live optredens, oefensessies, matieraal dat bij de bandleden thuis werd gefilmd en 20 'full-length video performances'. De uitgave gaat vergezeld van een 60 pagina's dik boekwerk.

Volgens NME.com bevat het filmmateriaal een aantal unieke beelden, waaronder Kurt Cobain die zijn gitaar voor het drumstel heeft verruild:

"There's a video of them performing at a friend's party with Kurt reading lyrics off a sheet of paper on the wall, footage of them covering 'Seasons In the Sun' in a studio with Kurt on drums and lots of other great stuff."

Of naast Grohl ook de andere Nirvana-drummers te zien en te horen zijn, is niet zeker. Gezien het feit dat er veel materiaal uit de beginperiode bijzit, is er een grote kans dat oorspronkelijk drummer Chad Channing voorbijkomt. Hetzelfde geldt voor sessie-drummer Dan Peters (Mudnoney) die live met de band meespeelde, en drummers Dave Foster en Dale Crover. De twee laatstgenoemde slagwerkers speelden ook mee in de begintijd van de band.

De titel "With the Lights Out" is overigens een verwijzing naar de tekst uit "Smells Like Teen Spirit", één van Nirvana's grootste hits.

zoeken
zoeken