Orange Grove cd presentatie

12 juni in WATT Rotterdam

Muzieknieuws 11-06-2009 14:10

Orange Grove, met drummer/percussionist Roël Calister in de gelederen, presenteerd op 12 juni in WATT in Rotterdam haar tweede studioalbum 'Fingerprints'. Na het debuut 'Genuine Origins' in 2007 kwam een jaar laterhet live album ‘Some Live Stuff’ uit. ‘Fingerprint’ staat niet alleen voor de stempel die alle bandleden op het album hebben gedrukt, maar voor ook de speciale bijdrage die fans aan dit nieuwe album konden leveren. Voor het artwork zijn namelijk de vingerafdrukken van fans gebruikt.

Orange Grove werd in 2001 opgericht op St. Maarten en is genoemd naar een buurt in de Cool Bay Area van het eiland. Toen de band naar Nederland verhuisde kwamen de zaken in een stroomversnelling, toen ze naast Orange Grove de rockband Intwine oprichtten. Zanger Michael Maidwell zag zijn leden verdwijnen in het succes dat Intwine doormaakte en was genoodzaakt een nieuwe bezetting bij elkaar te zoeken. Hij formeerde een nieuwe band met leden uit Aruba, Curacao, St. Maarten en Suriname en gezamenlijk zetten zij de schouders onder een herboren Orange Grove.

De nummers op 'Fingerprint' zijn een mix van rock, reggae en Caribische muziek. Bij Orange Grove is elk optreden een feest. Genoeg reden om het nieuwe album alvast live te gaan horen.

Entree vvk: 12,50 (incl. album)
Entree deur 15,00 (incl. album)
www.watt-rotterdam.nl
Ben Westbeech verzorgt de afterparty van de cd presentatie. Op vertoon van je kaartje van Orange Grove kun je ook naar Ben Westbeech.
zoeken
zoeken