Nieuwe drummer voor Notre Dame

Muzieknieuws 17-09-2004 14:50

Notre Dame, de Zweedse band rondom Snowy Shaw (echte naam: Tommy Helgesson) heeft Daniel "M" Moilanen als permanente toevoeging aan de line-up bekendgemaakt. Moilanen vervangt oorspronklijk drummer Mannequin De Sade.

Moilanen is bekend van bands als Relevant Few, Runemagick en Funeral Orchestra. Momenteel is de drummer met Relevant Few op tour door Duitsland. Moilanen is geen onbekende voor Notre Dame: tijdens het laatste festivalseizoen speelde Moilanen al mee als tijdelijke vervanging voor Mannequin De Sade die verhinderd was wegens 'zelfverwonding'.

Snowy Shaw is bekend als drummer van King Diamond, Mercyful Fate, Memento Mori en het Illwill-project. In Notre Dame neemt hij echter de vocalen voor zijn rekening.

De band heeft onlangs de laatste hand gelegd aan een videoclip voor het nummer "Munsters". De video werd geregisseerd door Patric Ullaeus van Revolver Films (bekend van clips voor Dimmu Borgir, Lacuna Coil en Children of Bodom). "Munsters" is afkomstig van het laatste album van de band, "Demi Monde Bizarros". Binnenkort volgt een live album, dat de titel "Creepshow, Freekshow, Peepshow" krijgt.

zoeken
zoeken