'Drums in een heel klein huisje'

Rob Kloet speelt op Oerol op afspraak

Muzieknieuws 09-06-2009 01:18

Van 12 tot en met 21 juni vindt op Terschelling het jaarlijkse Oerol festival plaats. De voorstellingen van drummer Rob Kloet zijn iets unieks, iets kleins, iets persoonlijks en kunnen alleen op afspraak bijgewoond worden. Een persoonlijke improvisatie die hij aan de hand van een gesprek met de bezoeker vorm zal geven. Ga je naar Oerol, maak dan die afspraak zodra je op het eiland landt!

Rob Kloet over zijn huiselijk project:
"Als onderdeel van de paspoortroute ga ik op een geheime lokatie, op afspraak, solo mini slagwerk concertjes geven voor één tot maximaal vier luisteraars tegelijk. De voorstellingen dragen de titel 'Drums in een heel klein huisje', improvisaties gebaseerd op een kort gesprekje dat ik met de afzonderlijke bezoekers ga hebben."

Simpelweg uniek, mooi en een ervaring die je eigenlijk niet mag missen, als je er toch bent! Als luisteraar zit je oog in oog met de muzikant, midden 'in' het slagwerk van Kloet die 10 persoonlijke minuten speciaal voor jou creëert.

Om dit mee te kunnen maken kun je een afspraak maken met de slagwerker zelf. Iedere dag is hij 's ochtends op de Westerkeyn te vinden. Daar hoor je hoe laat je kunt komen en waar. De Paspoortroute houdt in dat je een paspoort koopt en daarmee gratis de voorstellingen van de route kan gaan bezoeken.

Over Oerol
Oerol betekent in het Terschellinger dialect ‘overal’ en stamt af van een oude Terschellinger gewoonte. Als vroeger het voorjaar aanbrak en het vee weer kon grazen op de weiden buiten de dorpen, liepen de beesten ‘oerol’. Deze vrolijke dynamiek is tegenwoordig tien dagen lang te voelen tijdens het Terschellings Oerol Festival. Oerol trekt jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers.

Tijdens Oerol dient Terschelling als podium en inspiratiebron voor theatermakers, muzikanten en beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland. Op ruim 60 plekken wordt op professionele wijze een tijdelijke theaterlocatie gerealiseerd.

Op www.oerol.nl vind je alle informatie over het festival.

zoeken
zoeken