Van de Vondervoort drumt toch alleen

Astrosoniq ziet af van hulp Roeland Uijtdewilligen

Muzieknieuws 19-05-2009 16:07

Kort geleden berichtten we je nog dat voormalig Green Lizard-drummer Roeland Uijtdewilligen de nieuwe drummer van Astrosoniq was, omdat Marcel van de Vondervoort zijn benen niet meer kan gebruiken. Daar is nu van afgezien. Als de band binnenkort het eerste optreden in anderhalf jaar heeft, zal Van de Vondervoort gewoon de enige drummer op het podium zijn.

Dat wil niet zeggen dat Van de Vondervoort volledig hersteld is. Maar hij voelt zich wel fit genoeg om, zo zegt hij zelf, "de spacekar te trekken". Het gemis van een bassdrum vangt hij dan ook op met een zelf gebouwde drumkit. Dit zegt Van de Vondervoort zelf op de MySpace-blog van Astrosoniq:
"Begin dit jaar hebben we Roeland Uiterwilligen benaderd die graag voor ons in de bres wilde springen. Inmiddels ben ik zelf ook weer langzaam vooruit aan het gaan en drum ik ook weer veel, dit doe ik zonder mijn benen te gebruiken. Het plan was dus om met twee drummers te gaan werken (à la Melvins), maar dit bleek toch te veel van het goede. In goed overleg is dus besloten dat ik het toch alleen ga doen."

Het eerste optreden waar Van de Vondervoort het weer alleen doet vindt plaats op 23 mei in W2 te Den Bosch. Daar wordt dan het zevenenhalfjarig jubileum van Bidi Bookings (van Astrosoniq-lid Bidi) gevierd.

zoeken
zoeken