Bambix zoekt per direct nieuwe drummer

Volg jij Peter Dragt op?

Muzieknieuws 29-04-2009 11:39

Na 12 jaar bij Bambix te hebben gespeeld, zijn drummer Peter Dragt en de andere twee bandleden muzikaal uit elkaar gegroeid. Peters interesse gaat nu meer richting metal en stonerrock. Ook het veel weg zijn van thuis en een handblessure (die binnenkort weer is genezen), eisten hun tol van Peter. Daarom besloot hij op te stappen. Het Nijmegense punktrio is nu per direct op zoek naar een nieuwe drummer in de stijl van NOFX, Bad Religion en Propaghandi.

Peter Dragt verklaart dat hij in goed overleg uit de band is gestapt:
"Ik heb geen zin meer, 't is mooi geweest. Ik blijf drummen in mijn stonerrockband Emperors of the Black. Voor drummers die veel willen spelen en niet vies zijn van kilometers vreten heeft Bambix veel te bieden!"

Bambix werkt momenteel met Twiggy-drummer Casper van de Beek als invaldrummer dus de shows en de boekingen gaan gewoon door, maar een permanente opvolger voor Peter wordt naarstig gezocht.

Natuurlijk kunnen drummers met belangstelling video, audiomateriaal, myspacelinks enzo opsturen, maar de band gaat sowieso audities houden. Bassist Patrick Schappert vertelt:

"Het is belangrijk om te weten dat we op zoek zij naar iemand, die qua gevoel en attitude thuis is in de muziek die wij spelen. Een strakke drummer/drumster, die het drumwerk van NOFX, Bad Religion en Propagandhi kan drummen, maar ook creatief en flexibel is, om er iets eigens aan toe te voegen en van te maken. Ook spelen we eenvoudige pop(punk)liedjes, die je van begin tot eind strak moet neerzetten. Een grote pre is, als hij/zij kan zingen. We zoeken absoluut geen drummers, die proberen hun kunstje willen laten zien in vorm van roffels en fills, die niet bij het nummer passen. Verder is belangrijk om te weten, dat we zo'n tachtig keer per jaar in het buitenland spelen. Dus je bent hele weekenden en weken echt weg."

Heb jij interesse om bij Bambix te spelen? Neem dan contact op met Patrick. Meer info: www.myspace.com\bambix of www.bambix.org.

zoeken
zoeken