Nieuwe God Dethroned-plaat

Conceptalbum ‘Passiondale’ eind april uit

Muzieknieuws 21-04-2009 17:04

Nadat Iron Maiden al een nummer over het Belgische dorp geschreven had, heeft de Drentse deathmetalband God Dethroned er zelfs een heus conceptalbum aan gewijd. 'Passiondale' ligt op 26 april in de winkels en is geïnspireerd door de veldslag bij het Belgische dorp Passchendaele tijdens de Eerste Wereldoorlog.

"Ik reed er vaak langs op weg naar onze oud-gitarist Isaac Delahaye", legt zanger/gitarist Henri Sattler uit op de MySpace-pagina van de band. "Ik raakte erg geïnspireerd door hoe dit dorp de sfeer van de Eerste Wereldoorlog uitademt. Ik besloot er een conceptalbum over te schrijven." Op MySpace is het openingsnummer Under A Darkening Sky van de nieuwe plaat ook alvast te beluisteren.

Sattler nam al het gitaarwerk op 'Passiondale' voor zijn rekening, omdat Isaac Delahaye nog voor de opnames de band verliet om zich bij voormalig God Dethroned-drummer Ariën van Weesenbeek in Epica te voegen. Delahaye werkte nog wel mee aan de research voor de teksten van 'Passiondale'. Na de opnames is in de persoon van Susan Gerl (ex-Desensitized) een nieuwe gitariste gevonden.

'Passiondale', met de teruggekeerde Roel Sanders op drums, verschijnt op 28 april en zal naast de gewone cd-versie ook worden uitgebracht als dubbele digi met een live-cd uit 2005. Er wordt ook een vinyl-versie uitgebracht.
zoeken
zoeken