D-Day Drummers Meeting 2009

16 mei bij Drum Centre in Meppel

Muzieknieuws 14-04-2009 14:32

Op 16 mei organiseert Rimshot Drum Centre de D-Day Drummers Meeting in Meppel. Verschillende artiesten zullen clinics en optredens verzorgen, waaronder Sebastiaan Cornelissen, Robert-Jan van Schoonacker, Cristiaan Visser en Arthur Bont. Alle bezoekers kunnen een gratis proefles krijgen van drumleraar Jeroen Kwakkenbos en de winkel is geopend met enkele eenmalige leuke aanbiedingen.

Sebastiaan Cornelissen studeerde aan het Conservatorium in Amsterdam. Tijdens zijn studie richtte hij samen met pianist Rob van Bavel de groep Isotope op. Zijn debuutalbum 'Agressive Attack' werd uitgebracht in 2002. Aan deze CD werkten o.a. Eef Albers, Leonardo Amuedo en Rob van Bavel mee. Tegenwoordig werkt Sebastiaan Cornelissen in het Verenigd Koninkrijk als leraar aan The Goldsmiths University en The Royal Academy of Music in Londen. Daarnaast heeft hij zijn eigen kwartet, samen met Gary Willis, Gerard Presencer en Rob van Bavel. Hij presenteert op 16 mei zijn nieuwe cd 'U-Turn'.

Robert-Jan van Schoonacker's eerste dvd is deze maand release van de maand op Slagwerkwereld.com. Hij presenteert 'Drum 't Zelf' live. De dvd is een zeer sterke instructie voor de beginnende drummer, maar ook de drummer die nooit eerder lessen heeft gevolgd. Aan bod komen onderwerpen zoals de opstellling van het drumstel, het lezen en spelen van drumritmes, het creëren van ‘fills’, het zelf aankleden van standaard drumritmes (’pimp your grooves’), het gebruik van brushes en diverse soorten stokken. De basistechnieken van het stemmen van je drumstel en de kennis van verschilende soorten vellen komen in de uitgebreide extra's ook aan de orde.

Arthur Bont geeft zijn clinic samen met Janos Koolen (Kaz Lux, Carel Kraayenhof) op mandoline en Bart Soeters (Kaz Lux, Renee van Bavel) op basgitaar. Bont heeft van zijn lesdvd 'Cajon Spelen' vijf lessen op Slagwerkwereld.com gepubileerd die je kunt volgen via de onderstaande link.
» volg hier de online lessen 'Cajon spelen'

Cristiaan Visser is de drummer van Taste of Insanity, "No Nonsense Heavy Rock n' Roll" die in binnen- en buitenland hoge ogen gooit onder metalfans. Cristiaan studeerde aan de Rock School in Leeuwarden en werkt o.a. als drumleraar in Wolvega.

D-Day Drummers Meeting 2009
datum: zaterdag 16 mei
aanvang: 13.30 uur
einde: 18.00 uur

Locatie:
Rimshot Drum Centre
Paardemaat 25a
7942 KA Meppel
tel: +31(0)522244488
www.rimshot.nl
zoeken
zoeken