Finalisten Clash of the Cover Bands 2009 bekend

Zaterdag 11 april in Poppodium 013 te Tilburg

Muzieknieuws 27-03-2009 20:02

Zaterdag 11 april a.s. vindt de landelijke finale plaats van de Dommelsch Clash of the Cover Bands 2008/2009 in Poppodium 013 te Tilburg. Van de ruim 1.600 inschrijvingen zijn, na een jaar vol muzikale strijd, de acht beste coverbands van Nederland overgebleven. De acht bands waar het 11 april allemaal om draait zijn, in alfabetische volgorde:

  • Diezl: zesmans pop-/rockcoverband uit Almelo, met Peter Driessen op drums (publiekswinnaar in Paradiso)
  • Frihals: zesmans pop-/rockcoverband uit Leeuwarden, met Wijnand Koudenburg op drums (tweede plaats publiek)
  • Groove Department: negenmans Top-100 coverband uit Groningen, met Laas Auke Bloemhof op drums (vakjury-winnaar)
  • In The Name Of: viermans U2-tribute uit Barendrecht, met Brian Feenstra als Larry Mullen Jr. (vakjury-winnaar)
  • Lock Nine: vijfmans pop-/rockcoverband uit Lierop, met Stef Cortooms op drums (publiekswinnaar)
  • PitchLight: veertienmans soul-/pop-/rockcoverband uit Grevenbicht, met Lars Jessen op drums en Rick Maassen op percussie (tweede plaats vakjury)
  • Stash: viermans rockcoverband uit Oss, met Harm Megens op drums (tweede plaats publiek)
  • The Lowlanders: achtmans country- en rockcoverband uit Nijmegen, met Henry Litjes op drums (tweede plaats vakjury)

Vanaf 19.00 uur barst het feest los en zullen de acht bands alles geven om vakjury én publiek te overtuigen dat zij de beste zijn.
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theclashofthecoverbands.com.

Wat sleept de winnende act in de wacht?
De acht finalisten strijden om de ‘The Clash of the Cover Bands Award 2008/2009’, de Award die klaarligt voor de beste coverband van Nederland! De winnaar gaat het komende jaar dan aan de slag met een eigen single met videoclip, die landelijk gereleased en geplugd gaat worden. Ook is de winnende band het komende jaar veelvuldig te zien op een aantal gerenommeerde festivals, zoals onder andere Leidseplein Live in Amsterdam.

Publieksprijs
Naast de twaalfkoppige vakjury bepaalt het publiek de winnaar van The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2008/2009.

Beste drummer
Verder zullen door vooraanstaande vertegenwoordigers uit de desbetreffende vakgebieden, zoals drums, zang, gitaar, toetsen en basgitaar, ook Awards worden uitgereikt aan de beste individuele performers die we het afgelopen jaar in The Clash of the Cover Bands voorbij zagen komen.

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van o.a. Present Danger.

Deze Brabantse band heeft in het afgelopen seizoen de publieksprijs gewonnen en bestormt momenteel de nationale hitlijsten met hun single Dark Visions.

Ook Big Shampoo & The Hairstlyers uit Roosendaal (winnaar 2007/2008) staan met hun single Walk This Way in de Mega Top-100.

De winnaar van 2006/2007, Rattlesnake Shake uit Oss, staat inmiddels met een nieuwe single It’s Like That als tweede hit in de Mega Top-100.

zoeken
zoeken