Wie is de beste drummer van Nederland?

Geef je mening op de stemlijst voor de Duiveltjes

Muzieknieuws 26-03-2009 11:40

De jaarlijkse verkiezing van de Duiveltjes, de prijs voor de zes beste Nederlandse popmuzikanten, is gestart. Als muzikant bepaal jij wie de opvolgers worden van slagwerkers als Bart Nederhand (Peter Pan Speedrock) en Cesar Zuiderwijk (Golden Earring).

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de eerste editie van het Gala van de Popmuziek op woensdag 20 mei 2009 in de Melkweg te Amsterdam.

Duiveltjes?
De Duiveltjes zijn de jaarlijkse muziekprijzen van Muziek Centrum Nederland die dit jaar voor de zevende maal worden uitgereikt.

Bijzonder is dat de prijswinnaars niet – zoals bij andere verkiezingen – worden gekozen door een jury of het publiek, maar door hun collega-muzikanten.

Categorieën
Er zijn naast drummer nog vijf categorieën: zanger, gitarist, bassist, toetsenist en dj/producer.

Legende
De naam Duiveltje is een verwijzing naar de legende rondom bluesgitarist Robert Johnson, die op de 'crossroads' zijn ziel aan de duivel verkocht en zo de beste gitarist ter wereld werd.

Stem op je favoriete collega
Op de website popinstituut.nl/duiveltjes kun je aangeven welke collega volgens jou het beste is. Je mag slechts één keer stemmen. De stemming sluit op 19 april.
zoeken
zoeken