Twintig jaar Heideroosjes met uniek dubbelalbum

Drummer Igor en band krijgen eerbetoon van andere artiesten

Muzieknieuws 26-03-2009 11:11

De Limburgse punkband De Heideroosjes, vanaf dag één met Igor "Spider" Hobus op de drumkruk, bestaat twintig jaar. In die periode stonden de heren bijna 2000 keer op de planken, altijd en dezelfde bezetting. Dat mag gerust indrukwekkend genoemd worden. De groep viert het jubileum met een bijzonder dubbelalbum en een uitgebreide tournee.

De speciale jubileumrelease verschijnt op vrijdag 05 juni. Tijdens het Pinkpopfestival (één week eerder) is het album exclusief verkrijgbaar op het festival.

Tribute
Het album, getiteld '20 Years; Ode & Tribute', kent twee delen. Op het ene deel krijgt het viertal een muzikaal eerbetoon van collegabands.

Zestien uiteenlopende artiesten waaronder Backfire!, Bløf, Di-Rect, Epica, Gorki, Jacqueline (Krezip), Peter Pan Speedrock, Rowwen Heze, The Opposites en zelfs de Vlaamse komiek Urbanus hebben een Heideroosjes-nummer opgenomen.

Op de andere disc geven de Heideroosjes zélf een muzikaal saluut aan haar voorbeelden variërend van Johnny Cash tot Pennywise.

Jubileumtour
Eind maart begint de groep met de eerste tryouts voor de jubileumtour die deze zomer start. Naast Nederland doen Igor en zijn collegabandleden België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië aan.
zoeken
zoeken