Pearl Jam brengt debuutalbum 'Ten' opnieuw uit

Brendan O’Brien verzorgde nieuwe mix en mastering

Muzieknieuws 25-03-2009 17:28

'Ten', het debuutalbum van Pearl Jam, is opnieuw gemasterd en gemixed door de producer Brendan O’Brien (o.a. Bruce Springsteen en AC/DC) en heruitgebracht.

Het album, dat in 1991 verscheen, werd meer dan 12 miljoen keer verkocht.

Drummer Dave Krusen was met zijn smaakvolle drumspel op het album medeverantwoordelijk voor de wereldwijde doorbraak van Pearl Jam.

Kort na de studio-opnames van 'Ten', stapte Dave echter uit de band en liet zich inchecken bij een afkickkliniek om van zijn alcoholverslaving af te komen. Terugkijken op zijn periode bij Pealr Jam, vertelt Dave:
"It was a great experience. I felt from the beginning of that band that it was something special. They had to let me go. I couldn't stop drinking, and it was causing problems. They gave me many chances, but I couldn't get it together."

Naast de originele nummers bevat de heruitgave ook nieuwe bonustracks, zoals Brother, Just a Girl en Breath and a Scream.

Der heren van Pearl Jam zelf waren nauw betrokken bij het opnieuw masteren en mixen van hun debuut. De nummers hebben op verzoek van de band zelf een nieuwe sound gekregen.

Het album verschijnt maar liefst in vier verschillende uitgaves, waaronder een Collecters Edition bestaande uit 2 cd's, 3 lp's, 1 dvd, een cassette en unieke memorabilia zoals postcards, stickers, een backstage-pas, ticket, 6 foto's en een poster.

zoeken
zoeken