Nieuwe namen Drummersfestival 2009

Simon Phillips, Gregg Bissonette en Dom Famularo on stage

Muzieknieuws 02-03-2009 14:06

Muziekcentrale Adams Diest heeft nieuwe artiesten weten te strikken voor het Drummersfestival 2009 dat op 5 april, de eerste zondag van de paasvakantie, plaatsvindt in CC Het Loo in Tessenderlo, België. Niemand minder dan Dom Famularo neemt de presentatie voor zijn rekening. Ook Simon Phillips en Gregg Bissonette zijn bevestigd.

Dom Famularo
Dom wordt beschouwd als 's werelds bekendste 'drumbassador', want hij kan uitleggen als geen ander met een geweldig aanstekelijk enthousiasme. Veel ambiance en sfeer verzekerd dus met "the most entertaining drummer in the world".

Simon Phillips
Simon is één van 's werelds meest gerenomeerde en gerespecteerde drummers met een lange staat van dienst. Hij speelde onder meer met Jeff Beck, The Who en Mick Jagger.

Na het overlijden van Jeffrey Porcaro in 1992 werd Simon gevraagd om Toto te ondersteunen tijdens hun Kingdom Of Desire World Tour. Ondanks de korte voorbereiding werd de tour een groot succes en Simon werd al snel gevraagd als vaste drummer bij de band.

Simon toert nog steeds volop met Toto. Daarnaast schitterde hij in 2008 op festivals als The Big Bang (als lid van het World Drummers Ensemble) en Modern Drummer Festival 2008.

Gregg Bissonette
Gregg groeide op in Detroit, Michigan. Na zijn studie aan de North Texas State Universty voegde hij zich bij de Maynard Ferguson Big Band.

In de jaren '80 verhuisde Gregg naar Los Angeles en groeide uit tot veelgeprezen sessiemuzikant. Gregg speelde met een groot aantal uiteenlopende artiesten waaronder Santana, Joe Satriani, Hans Zimmer, Tania Maria en Brian Wilson.

Masterclass
De dag voor het Drummersfestival, zaterdag 4 april, kun je deelnemen aan een exclusieve masterclass met Gregg Bissonette. Deze masterclass vindt eveneens plaats in het CC van Tessenderlo. Schrijf je direct in, want het aantal deelnemers is beperkt.

Eerder maakte de festivalorganisatie al bekend dat Will Calhoun (Living Colour) ook acte de presence zal geven op het Drummersfestival 2009.

Check www.drummersfestival.be voor meer informatie over het festival, inclusief informatie over ticketverkoop.
zoeken
zoeken