Trouble in trouble?

Muzieknieuws 12-08-2004 16:45

Dave Grohl gaat opnieuw as gastdrummer aan de slag. Speelde hij onlangs nog tracks in voor Nine Inch Nails (zie ook dit bericht), dit maal zijn de muzikanten van Trouble de gelukkigen. Grohl heeft zijn medewerking hiervoor inmiddeld toegezegd.

Ondanks dit verheugende feit, dreigen er toch enkele wolken aan de Trouble-horizon te verschijnen. Een unplugged album met de titel "Simple Mind Condition", staat al enige tijd op stapel, maar heeft wederom vertraging opgelopen. Op hun website schrijven de muzikanten:
"The new Trouble Unplugged CD "Simple Mind Condition" has turned out to be anything but simple. Computer crashes, lost files, and anything else that can stand in the way has (it’s almost as if something is trying to keep it from coming out)."

Op de schijf komen uiteindelijk vijf klassieke Trouble-nummers in een akoestische versie te staan, samen met twee gloednieuwe songs. Vinny Wojno zorgt voor de remixen. Wojno is bekend van zijn werk voor o.a. Kreator en Machine Head.

Na jaren afwezigheid werd Trouble in oktober 2002 opnieuw geformeerd. In de bezetting bevindt zich ook oorspronkelijk drummer Jeff Olson. Naast de release van "Simple Mind Condition", gaat de band na de zomer de studio in voor een volwaardige opvolger van "Plastic Green Head", het laatstverschenen studio-album dat dateert uit 1995.

Ander gerelateerd nieuws: voormalig Trouble-drummer Barry Stern zit sinds juni van dit jaar opnieuw bij Debris Inc. achter de drumkit. Stern volgt er Jimmy Bower op, die in mei meespeelde tijdens de tour door de VS. Stern speelde voor die tijd ook al in de band.

zoeken
zoeken