I Against I gooit handoek in de ring

Poppunkers stoppen na veertien jaar

Muzieknieuws 11-11-2008 11:36

Drummer Jasper Blazer, zanger/gitarist Ronald van Maren en bassist/zanger Bob Hoorweg, samen beter bekend als I Against I, hebben besloten te stoppen. De groep bracht drie full-length albums uit, één ep, twee singles, één split, nam deel aan talrijke compilaties en gaf 343 shows.

De band uit Zwijndrecht en Dordrecht was halverwege de jaren negentig de eerste Europese band op het roemruchte Epitaph label.

Op zaterdag 13 december nemen Jasper, Ronald en Bob afscheid met een laatste optreden in De Popcentrale in hun thuisplaats Dordrecht. De muzikanten beloven de complete historie van I Against I de revue te laten passeren:
"Alles komt voorbij, van het eerste nummer dat we ooit schreven tot het allerlaatste. Verder hebben we nog wat extraatjes in gedachten die we nog even geheim houden."

Met I Against I hebben de drie muzikanten meer bereikt dan ze ooit hadden durven dromen. Ze kijken dan ook tevreden terug:

"De deal met Epitaph, optredens met onder andere de Descendents, Rancid, Down By Law en Bad Religion, drie platen uitgebracht en honderden optredens gedaan, van Sliedrecht tot Slovenië, van Texas tot Terborg en alles daar tussenin. Stuk voor stuk geweldige ervaringen, maar het is tijd voor iets anders."

zoeken
zoeken