Inschrijving High School Music Competition gestart

Landelijke wedstrijd voor jonge bands en acts

Muzieknieuws 09-11-2008 14:45

De High School Music Competition is de landelijke muziekcompetitie voor jonge bands en acts. De inschrijving voor deze competitie loopt tot 31 december 2008. Bands en act in de leeftijdscategorie 12-19 jaar kunnen zich inschrijven in de categorie pop/rock, hiphop en loud music. Een deskundige jury bepaalt welke talenten in de drie voorrondes strijden om een plek in de landelijke finale.

Deze voorrondes vinden plaats in maart 2009. Aan het einde van elke voorronde kiest de jury één finalist uit en het publiek bepaald de andere finalist. De bands en acts die doorgaan naar de finale in het Paard van Troje in Den Haag, maken kans op een prijzenpakket met een totaalwaarde van € 5.000,- Dit pakket bestaat uit studiotijd, een cd productie, optredens, promotie en een workshop van een Nederlandse artiest naar keuze.

Als voorbereiding op de finale gaan de zes finalisten onder begeleiding van een ervaren muzikant een nieuw nummer maken op een gedicht. De HSMC is namelijk een project waarin een brug wordt geslagen tussen pop en poëzie. Het gedicht is afkomstig van de poëzie wedstrijd georganiseerd door Doe maar, Dicht Maar. Met de nieuwe song en eigen materiaal moet de band of act in de finale opnieuw de jury en het publiek overtuigen. Of je nu wint of niet, alle nieuwe songs en een eigen nummer naar keuze worden vastgelegd op de School’s Out!

Op zondag 16 november vindt in WaterFront te Rotterdam de cd presentatie plaats van de finalisten van de HSMC 2008. Wil je dus meer weten over de HSMC kom dan vooral ook naar de cd presentatie, waar je de organisatie kunt bestoken met vragen.

Bands en acts kunnen meer informatie vinden op highschoolmusiccompetition.nl waar ook online ingeschreven kan worden.
zoeken
zoeken