Sensuāl wint Edison Jazzism Publieksprijs

Uitreiking live op Radio 6 te beluisteren

Muzieknieuws 30-10-2008 13:46

De band Sensuāl is de winnaar van de tweede Edison Jazzism Publieksprijs. Sensuāl, met Jasper van Hulten op drums en Gijs Anders van Straalen op percussie, krijgt de prestigieuze Edison voor hun album ‘Salve’ op 28 november bij de Edison Jazz/World uitgereikt.

De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het blad Jazzism Magazine. Lezers van het blad konden in de afgelopen maanden via de website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. Dat resulteerde in een spannende afvalrace tot een shortlist van drie artiesten. De andere genomineerden waren Room Eleven (Mmm... Gumbo?) en Rik Mol (What's on Tonight?!). Met een totaalscore van ruim 42% van de stemmen is Sensuāl de overtuigende winnaar.

Op 10 januari 2008 presenteerde Sensuāl het album in de Sugar Factory in Amsterdam. Slagwerkwereld.com was daarbij aanwezig en publiceerde video's van het optreden die je nog steeds kunt bekijken op:

Sensuāl presenteert nieuw album met verve
'Salve' release van de maand Slagwerkwereld.com

De publieksprijs wordt ondersteund door Radio 6. Dit station zal uitgebreid aandacht besteden aan de winnaar. Tijdens de uitreiking speelt Sensuāl met het Metropole Orkest in het Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven en is live te beluisteren op Radio 6. De winnaar van de Edison Oeuvre Prijs, Al Jarreau, komt speciaal naar Nederland om het beeld in ontvangst te nemen en geeft een optreden van ruim een uur met het Metropole Orkest.

Sensuāl is
Eva Kieboom – zang/teksten
Emiel van Rijthoven – toetsen/composities
Sven Happel – bas
Gijs Anders van Straalen – percussie
Jasper van Hulten – drums

Gastmuzikanten op 'Salve':
Anton Goudsmit - gitaar
Eric Vloeimans - trompet
Markus Ilmari - gitaar

Blazers:
Tom Beek - saxofoon
Rob van de Wouw - trompet
Loek Boudesteijn - trombone

Edison Stichting
De Edison Stichting is een activiteit van NVPI Audio, de brancheorganisatie voor de muziekindustrie. Zij laat jaarlijks muziekalbums jureren door een vakkundige, onafhankelijke jury en reikt Edisons uit aan albums van bijzondere kwaliteit. De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt.
zoeken
zoeken