Winnaars Rock Nation bekend

Stephan Beuving achter de drums bij Stereo

Muzieknieuws 26-10-2008 01:10

Stephan Beuving is de winnende drummer van Rock Nation, het televisieprogramma waarin artiestenmanager Edwin Jansen en presentator Dennis Weening op zoek gingen naar talentvolle muzikanten om een nieuwe rockband te formeren. Acht weken lang zaten de finalisten met elkaar in een huis waar ze samen nummers moesten schrijven, workshops volgen en proberen zoveel mogelijk opdrachten te winnen.

Hun laatste grote opdracht: optreden in een vol Paard van Troje in Den Haag en de sterren van de hemel spelen.

De strijd ging uiteindelijk tussen de zangeressen Anouk de Ruiter en Astrid Kunst, gitaristen Daan Koch en Jean-Baptiste Zablone, bassisten Jaap van der Heijden en Noah Smits, toetsenisten Huub van Loon en Thijs Schrijnemakers en de drummers Maurits de Vries en Stephan Beuving.

Tijdens dit laatste optreden werd Stephan tot beste drummer uitgeroepen en vormt nu samen met de andere winnaars de nieuwe rockband Stereo.

Stephan Beuving is student aan de Nederlandse Popacademie van het ROC Midden Nederland in Utrecht. Hij drumt volgens het motto 'niet lullen maar spelen': een strakke groove en geen noot teveel. Stephan speelde onder meer in Sunset Vertigo en Lick. In een reactie op het winnen van de finale en zijn plek in Stereo vertelt de drummer:
"Na maanden van hard werken en veel lol zit Rocknation er nu op. Ik heb een fantastische tijd gehad en ben een bijzondere ervaring rijker. Voortaan mag ik mijzelf de drummer noemen van de rockband Stereo. Fucking vet! Nu wordt het pas echt rock & roll. Mijn agenda voor de komende weken zier er ook echt bizar uit: het wordt ontzettend druk. Maar je hoort mij niet klagen, dit is iets wat ik graag wil. Hier leef ik voor!"

Platenmaatschappij EMI brengt in het voorjaar van 2009 het debuutalbum uit van de groep. De eerste single van Stereo is vanaf 10 november digitaal beschikbaar en op 14 november te koop in de platenzaak.

Op 30 november treedt Stereo op in de Heineken Music Hall als voorprogramma van de Haagse band Kane.

Rock Nation trok wekelijks zo'n 280.000 kijkers op RTL5.

zoeken
zoeken