Nieuwe locatie voor Amsterdam Drum Show

Vintage drums en meer op 18 en 19 oktober

Muzieknieuws 15-09-2008 16:38

De Amsterdam Drum Show vindt dit jaar plaats op de NDSM-werf in, jawel: Amsterdam. Voorheen was de Amsterdam Drum Show in Amstelveen. Op het tweedaagse evenement (18 en 19 oktober, van 10.00 tot 17.00 uur) draait het traditioneel om klassieke vintage en moderne custom drumstellen.

Te gast tijdens deze zesde editie zijn onder anderen Johnny Craviotto, bouwer van de beroemde houten snaredrums. Tom Vermulst zal het eerste exemplaar van zijn boek over Royal (Getiteld, en hou je vast: ‘Koninklijk’ slagwerk uit de Amsterdamse Jordaan - Over duizenden trommen, een paar honderd drumstellen, drie onderstukken, twee jenevertjes, anderhalf ons kaas en een sigaar) aan Wim Vogel, de bouwer zelf, overhandigen.

Drummers die clinics zullen verzorgen zijn o.a. Mike Meijer (Gruppo Sportivo, De Gigantjes), Pim "Pimba" van Ham, John Engels en onder voorbehoud Marcel Serierse.

In de zaal is er een tentoonstelling: "De geschiedenis van het drumstel” samengesteld uit topstukken van verschillende verzamelaars. Dit unieke aanbod moet er voor zorgen dat ook deze editie van de Amsterdam Drum Show een succes wordt.
zoeken
zoeken