Johan Van De Sijpe Memorial Foundation

Uniek uitwisselingsprogramma voor bekkenfanaten

Muzieknieuws 29-08-2008 13:08

Drummer Roy Dackus en enkel andere vrienden van de op 25 juni overleden drummer en bekkensmit Johan Van De Sijpe hebben samen met de achtergebleven familieleden het plan opgevat om de Johan Van De Sijpe Memorial Foundation op te richten. Dankzij deze stichting wordt het restant van Johans unieke bekkens dat nog niet verkocht was, beschikbaar via een uitwisselingsprogramma.

Namens de Johan Van De Sijpe Memorial Foundation legt Emre Ramazanoglu uit dat dit bijzondere uitwisselingsconcept is ontstaan toen vrienden en familie tijdens het opruimen en leeghalen van Johans huis nieuwe creaties ontdekten:
"We spent a day in Johan’s house assisting his family in clearing his possessions. We initially found around 65 of Johan’s creations, they are in perfect, brand new condition and are of extremely high quality, representing, in my experience, some of his best work. (...) We all wanted these incredible cymbals to be played, as Johan would have really wanted people to be making great music with them. None of us thought that selling them seemed appropriate, so another solution has been agreed upon."

De leden van de stichting in oprichting stellen op dit moment een lijst samen van geschikte artiesten die binnenkort benaderd zullen worden met de vraag om enkele van Johans bekkens uit te kiezen en naar wens te gebruiken. De stichting wil via een website bijhouden wie op welk moment welke van Johans bekkens bespeelt.

Uitwisselingsprogramma voor bekkens
Een andere mogelijkheid die de stichting wil bieden, is om te bemiddelen tussen eigenaren van Johan-bekkens en hen onderling bekkens te laten uitwisselen. De stichting zou dan een veilig en bruikbaar uitwisselingsprogramma bieden voor iedereen die het geluk heeft in het bezit te zijn van Johans werk.

Bekkens van A-merken te koop
Opmerkelijk is dat men tijdens het opruimen in een andere kamer van Johans huis ook een groot aantal bekkens van bekende merken vond. Tijdens het uitzoeken en sorteren, vonden vrienden en familie onder meer 14 oude K Zildjians, een vergelijkbaar aantal Paiste 602's (waaronder een flat ride, sound edge hihats en enkele dunnere bekkens) en een aantal Sound Creations en oude A Zildjians. Kortom: bekkens waar verzamelaars hun vingers bij aflikken. De gehele collectie van zo'n 250 bekkens is te koop en in prima staat. Interesse? Mail dan naar emreram@gmail.com.

Foto's en geluid gezocht
Johans vakkundigheid op het gebied van bekkens was wereldwijd bekend. Ben jij toevallig in het bezit van een custom Johan-bekken? De stichting verzoekt je dan om er foto's van te maken en - indien mogelijk - een geluidsbestand. De Johan Van De Sijpe Memorial Foundation wil deze op een website plaatsen als eerbetoon aan Johans creaties. Ook hiervoor kun je contact met de stichting opnemen via emreram@gmail.com.

zoeken
zoeken