Oil stopt, maar Oil heeft grootse plannen

Muzieknieuws 26-07-2004 20:59

Terwijl de band Oil uit Long Beach, California heeft aangegeven te stoppen, is de Nederlandse band Oil bijna klaar met de opnames van het nieuwe album, waarna een uitgebreide tour door de VS volgt.

De Amerikaanse band Oil, met drummer Jason vander Pal en zanger Ron Rhinehart (ex-Dark Angel) in de gelederen, houdt het voor gezien. Op 14 augustus zal de band een laatste optreden geven in thuisplaats Long Beach.

Daarentegen is het Nederlandse gezelschap Oil (zie foto) energieker dan ooit. In juni wonnen drummer Marcel Wiebenga en de rest van de band een Essent Award. Dankzij deze prijs speelt de band komende maand op het Lowlands festival.

Momenteel zitten de muzikanten bij producer Menno Bakker in de Bunt Studio te werken aan een nieuw album. Oil verwacht daarmee eind augustus klaar te zijn.

Vlak erna vertrekt de band naar Amerika voor een uitgebreide tour aldaar. Onderdeel van die reis is ook een optreden op de CMJ Music Marathon in New York dat van 13 tot en met 16 oktober plaatsvindt. Op dat festijn staat Oil naast bekende namen als de Beastie Boys, Black Eyed Peas, Down By Law, Hatebreed, Hooverphonic, Incubus, Limp Bizkit, PJ Harvey, Rival Schools, System Of A Down en Tori Amos.

zoeken
zoeken