Ortel Zomercarnaval van start

25 juli Battle of Drums

Muzieknieuws 25-07-2008 13:22

De 24e editie van Ortel Zomercarnaval gaat vanavond (20 juli) van start in de Rotterdamse binnenstad. Met de Battle of Drums op vrijdagavond en de Straatparade op zaterdag wentelt de stad zich twee dagen in Caribische sferen. Dit jaar nemen meer dan 2000 mensen deel aan de tropische carnavalsoptocht. In 2007 bezochten 900.000 mensen het evenement en eindigde Ortel Zomercarnaval als tweede in de Top 100 van Meest Succesvolle Evenementen.

Battle of Drums
Ortel Zomercarnaval gaat vanavond van start in de Rotterdamse binnenstad. Vanaf 19.00 uur wordt de stad opgewarmd met de Battle of Drums, waar vier brassbands een gooi doen naar de titel Beste Brassband van Nederland. De drie Rotterdamse brassbands Earthquake Brass, Brass Eternity Music en Impact Brass en TOK Rhytm & Brass uit Dronten gaan de Battle met elkaar aan op het podium op de Coolsingel. De populaire Colombiaanse groep LA-33 verzorgt daarnaast een optreden.

Route Battle of Drums
TOK Brass loopt de route Oude Haven. Earthquake Brass loopt de route Noordplein. Impact Brass loopt de route Middellandstraat. Brass Eternity Music loopt de route Nieuwe Binnenweg.

Straatparade
Zaterdag 26 juli staat vanaf 13.00 uur in het teken van de Straatparade. Zomercarnaval-queen Esmée Ronde voert de parade aan met haar groep Brasil Axé. De Straatparade is dit jaar van kop tot staart meer dan 2 km lang en telt 32 deelnemende groepen. ’s Avonds presenteert Ortel Zomercarnaval diverse grote namen op het podium, waaronder Oro Solido en Maykel Blanco. De parade start om 13.00 uur op de Boompjeskade bij de Erasmusbrug.

NOS Live, RTV Rijnmond en radiozender FunX doen 25 en 26 juli uitgebreid verslag van het Rotterdamse evenement Ortel Zomercarnaval. Het evenement maakt daarnaast uitgebreid zijn opwachting op de Antilliaanse televisie via RTV-7.

De toegang voor Ortel Zomercarnaval is gratis.

Data Ortel Zomercarnaval 2008
  • 20 juli: Queen Election
    De 24-jarige Esmée Ronde, die afgelopen zondag uitgeroepen werd tot Queen Ortel Zomercarnaval, voert de Straatparade aan.
  • 25 juli: Battle of Drums
  • 26 juli: Straatparade en Live on Stage
zoeken
zoeken