Slagwerkers steeds vaker de dupe van grensperikelen

Muzieknieuws 22-07-2004 18:31

Sinds de val van de Twin Towers heeft de angst voor terrorisme geleid tot verscherping van vele veiligheidsmaatregelen. Dat geldt ook voor het toewijzen van visa en andere vergunningen om te mogen optreden in de VS. Muzikanten beginnen daar steeds meer de nadelen van te ervaren.

Satyricon moet op zoek naar een sessiedrummer voor de komende tour door de Verenigde Staten. Drummer Kjetil “Frost” Haraldstad (zie foto) krijgt geen toestemming om het land binnen te komen. Op hun website melden de Noorse muzikanten:
"No movement on the Frost case. We've will be auditioning drummers in August. So far we've had no luck as some drummers we have contacted have schedules that doesn't allow them to tour with us or they turn out not to be good enough. We're hoping to return in Sep/Oct/Nov."

Eerder deze maand werd de Deense drummer Reno Kiilerich evenmin toegelaten tot de VS. Daarom moesten de overige muzikanten van Dimmu Borgir tijdens Ozzfest gebruik maken van de Amerikaanse Tony Laureano als sessiedrummer. Zie ook dit bericht.

Eveneens in juli werden Flo Mounier, drummer in Cryptopsy, en de rest van de Canadese band gedwongen een optreden af te zeggen op het "The Drums Beat On" festival. Zie ook dit bericht op Slagwerkwereld.

Als reactie op de recente werkwijze van de US customs, de Amerikaanse douane, doet hun Canadese collega's eveneens moeilijk. Begin mei van dit jaar werd Hatebreed de toegang geweigerd. Enkele dagen later moesten de Brides of Destruction een optreden in Toronto afzeggen om dezelfde reden.

zoeken
zoeken