Trivium kondigt titel nieuwe album aan

'Shogun' verschijnt 29 september via Roadrunner

Muzieknieuws 26-06-2008 01:16

Trivium-drummer Travis Smith en de rest van de band hebben de release van hun vierde album aangekondigd. De nieuwe cd, genaamd 'Shogun', zal op 29 september via Roadrunner Records verschijnen.

Trivium oogstte lof van critici en metalheads toen het album 'Ascendancy' in 2005 verscheen. De band won in verschillende landen awards als ‘beste nieuwkomer'.

Travis Smith (drums), Brent Young (bas), Corey Beaulieu en Matt Heafy (beide gitaar en zang) wilden niet zomaar een standaard opvolger afleveren. Het gevolg was dat 'The Crusade' uit 2006 een andere richting insloeg, met meer cleane zang en een verscheidenheid aan invloeden. Na de release toerde Trivium met giganten zoals Metallica en Iron Maiden.

De band heeft nu opnieuw een nieuwe weg ingeslagen met 'Shogun'. In plaats van te kiezen voor hun veilige omgeving in Florida, nam de band het album op in Nashville (Tennessee, VS) met producer Nick Raskulinecz (Rush, Foo Fighters, Stone Sour).

Het resultaat is een album dat de sound van de band definieert en de beste elementen van Trivium laat horen. Vocalist/gitarist Matt Heafy is enthousiast over het materiaal:
"We hebben een samenhangend, episch metalalbum geschreven met alle ingrediënten waarvan wij denken dat we ze op muzikaal vlak goed doen, gegoten in een nieuwe richting waar de muziek om vroeg. We hebben ontzettend veel plezier gehad met het maken van dit album en we hopen dat de fans die energie zullen oppikken."

De band zal later in 2008 uitgebreid touren met Slayer en Mastodon. De tour, Unholy Alliance: Chapter 3, brengt drie metalgiganten samen op één podium.

zoeken
zoeken