Green Lizard, Sarah Bettens en LXO trekken Europa in

Muzieknieuws 21-07-2004 14:10

Muziekliefhebbers in Frankrijk, Duitland, Oostenrijk en Zwitserland kunnen binnenkort kennis maken met Green Lizard, League Of XO Gentlemen (LXO) en ex-K’s Choice zangeres Sarah Bettens.

De Nederlandse platenmaatschappij Idol Media uit Amsterdam is een verbond aangegaan met distributeurs als Night & Day in Frankrijk en SoLog in Duitsland.

De stap vloeit voort uit een combinatie van ondernemingslust en pure noodzaak. Managing director Marcel Albers legt uit:

"Wij geloven niet dat we onze bandjes gaan terugverdienen in Nederland alleen. Het is moeilijk om bijvoorbeeld van een Green Lizard album 25.000 exemplaren te verkopen alleen in Nederland. Wij willen ook niet dat die bandjes 623x in Nederland moeten spelen."

Albers was eerder eigenaar van het label Double T, dat hij verkocht aan major Sony. Idol Media is meer dan alleen een poplabel. Ook een management- en cabarettak maken deel uit van het bedrijf.

Ditmaal heeft Albers niet gekozen om samen te werken met een major:

"Wij wilden niet afhankelijk zijn van een major platenmaatschappij. Het is moeilijk om binnen een major structuur je albums buiten het land van herkomst te releasen. Iedereen stuurt elkaar maar albums over en weer en dat schiet niet op, of ze sturen het naar het hoofdkantoor in Londen in de hoop het een prioriteit te maken."

zoeken
zoeken