IOS speelt in op rookverbod horeca

Gratis toegang concert na inlevering ‘laatste’ pakje sigaretten

Muzieknieuws 02-05-2008 22:05

De Nederlandse band IOS, met Pepijn van den Boogaard achter de ketels, steekt iedereen die het naderende rookverbod in de horeca angstig tegemoet ziet, een hart onder de riem!

Veel mensen zullen als gevolg van de nieuwe wet die op 1 juli ingaat, (weer) proberen te stoppen. En dat is precies waar de nieuwe single van IOS over gaat. Na inlevering van hun 'laatste’ pakje sigaretten krijgen bezoekers dan ook gratis toegang tot het concert in Tivoli te Utrecht op 18 mei.

IOS-zanger Joost Marsman:
"Gedeelde smart is halve smart, dat is het idee achter deze actie. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om te stoppen met een verslaving, of het nou roken is of iets anders. Iedereen roept weleens: morgen stop ik echt! Dit lied gaat erover hoe moeilijk dat is. We zagen een ludieke combinatie tussen het thema van de single en het naderende rookverbod in de horeca. Zo is het idee voor dit speciale concert ontstaan."

Tijdens het concert presenteren Pepijn van den Boogaard en de rest van de band hun nieuwe single Morgen eindelijk live. Ook is de single exclusief als pre-release verkrijgbaar op locatie, inclusief een gratis livetrack.

Morgen is afkomstig van het vijfde IOS-album getiteld ‘Open’ dat in oktober 2007 verscheen via CNR. De albumtitel heeft niet alleen betrekking op de sound die wordt neergezet, ook tekstueel is gestreefd naar openheid waarbij actuele maatschappelijke thema’s niet uit de weg worden gegaan, zoals ook deze single bewijst.

zoeken
zoeken