Winnaars Zilveren Harp 2007 bekend

Wouter Hamel, The Opposites en de 3J's in de prijzen

Muzieknieuws 22-01-2008 23:14

De Zilveren Harp van 2007 gaat naar de Haagse jazzzanger Wouter Hamel, het Amsterdamse hiphop-duo The Opposites en het Volendamse trio de 3J's. Dat heeft Jerney Kaagman, directeur van Buma Cultuur bekend gemaakt. De Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende Nederlandse muzikanten die sinds 1969 wordt uitgereikt.

Gouden Harp
Volgende week dinsdag wordt onthuld wie de Gouden Harp in ontvangst mag nemen. Deze prijs zet artiesten in het zonnetje die zich gedurende hun carrière hebben ingezet voor de Nederlandse lichte muziek.

Traditiegetrouw is de uitreiking later de dan bekendmaking. Op woensdag 5 maart kunnen de winnaars hun prijs in ontvangst nemen tijdens het Buma Harpen Gala in theater 't Spant in Bussum.

Naast de Harpen wordt dan ook de Buma Exportprijs uitgereikt aan de artiest die in het afgelopen jaar in het buitenland het meest succesvol is geweest.

Eerdere winnaars
Acts die in het verleden een Zilveren Harp wonnen, zijn onder meer Within Temptation, Tasha’s World, Ali B, Kasper van Kooten, Alain Clark, The Sheer, Stevie Ann, Pete Philly & Perquisite, a balladeer, Nick & Simon en Opgezwolle.

Buma Cultuur, opgericht door auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, promoot muziek van Nederlandse bodem in binnen- en buitenland.
zoeken
zoeken