Nieuw album Foo Fighters

Kaki King vervult gastrol

Muzieknieuws 20-09-2007 11:54

Op 24 september 2007 verschijnt het langverwachte en al voortijdig volprezen nieuwe album van de Foo Fighters, 'Echoes, Silence, Patience & Grace'. Inmiddels is de eerste single 'Pretender' al goed te horen en zien op radio en televisie.

Op Live Earth in het Wembley stadion eerder dit jaar, lieten Dave Grohl en consorten al zien nog altijd een van de grootste en beste rock acts ter wereld te zijn. Het was direct ook de aftrap voor een lange promotieperiode voor het nieuwe album.

Deze promotie bracht de heren al naar Nederland, alwaar ze naast een lange dag interviews een besloten en heel gezellige luistersessie met de nieuwe plaat bijwoonden. Waar eerste single The Pretender er flink inhakt, is de nieuwe Foos niet louter van grof hout. Er is ruimte voor nostalgie in nummers als Summer's End en Statues, en Dave gaat zelfs akoestisch instrumentaal op Ballad of the Beaconsfield Miners, dat hij schreef na een bezoek aan de mijnwerkers na de instorting van een mijn in Beaconsfield.

In een interview met XFM op 26 April 2007, zei Dave Grohl over het album:

"We've been in the studio for the past month and a half, and we've got about another month to go. We've been recording with our friend Gil Norton. He worked on our second record ('The Colour and the Shape'), he's a good guy and he makes amazing albums. So we're making a really big powerful record, which I'm very excited about... I can't wait to jump on stage and do this stuff, it's gonna be great."

Op het nummer The Ballad of the Beaconsfield Miners is ook Kaki King te horen. King, door Rolling Stone bestempeld als de eerste Female Guitar God, speelt gitaar, maar ook basgitaar, maar haar eerste muzikale stappen deed zij op de drums.

Kaki King heeft drie solo albums gemaakt. Op 'Legs to Make Us Longer' zijn Ben Perowsky, en William Calhoun van Living Colour te horen. Op haar laaste album '...Until We Felt Red' spelen de jonge Amerikaanse talenten Dan Mintzer, Matt Hankle en John McEntire mee.

zoeken
zoeken