CD presentatie Ot Azoj Klezmerband

'Express Oriënt' theatermuziek op cd

Muzieknieuws 19-09-2007 11:54

Op 27 september aanstaande zal de langverwachte nieuw cd van Ot Azoj Klezmerband verschijnen: ‘Express Oriënt’. Sinds enkele jaren speelt Ot Azoj theaterconcerten. De laatste productie ‘Express Oriënt’ ging vorig seizoen in première. De muziek uit deze voorstelling vormt de basis voor het nieuwe album.

Ot Azoj Klezmerband is in 1994 opgericht en heeft in de loop der jaren een eigen stijl en geluid ontwikkeld, waarbij de grenzen van de klezmer worden opgezocht. De band verwierf bekendheid door optredens op festivals als LowLands, Oerol, Mundial en SAIL Amsterdam

Ot Azoj gaat verder waar de Oriënt Express eindigt. Vanuit Istanbul neemt hun muzikale express je mee op een reis rond de Kaspische zee. Ot Azoj speelt op haar eigen speelse wijze muziek van joodse muzikanten uit Turkije, Perzië, Centraal Azië en de Kaukasus. En cross-over van verleden en heden, oriënt en klezmer. Iedereen is van harte welkom bij de officiële presentatie.

Nieuw in Ot Azoj is de Duits-Turkse percussionist Nezih Antakli, die vorig jaar afstudeerde aan het Rotterdamse conservatorium. Op onder andere tapan, darabuka, zills, cajon, def en bendir voert hij de ritmesectie van de band aan. Percussionist Rene Gosse, die vorig jaar Ot Azoj na tien jaar verliet, speelt ook een nummer mee als gastartiest.

Een opvallende rol is weggelegd voor Frans Limburg. Deze tuba speler is al enige tijd actief in Ot Azoj, maar was niet eerder op een album te horen. Naast zijn tuba spel zingt hij op drie van de veertien tracks.

De bezetting
Tjalling Smittenberg: klarinet, basklarinet
Karin Kranenborg: alt saxofoon, duduk, frula
Joris van Beek: viool, contrabas, saz
Nicolaas Duin: accordeon, piano
Nezih Antakli: percussie
Frans Limburg: tuba, tenor tuba, zang

CD presentatie
Donderdag 27 september
Café Pakhuis Wilhelmina
Veemkade 576 aan het IJ in Amsterdam
Aanvang 21:00 uur, zaal open 20:00 uur
Gratis toegang. Aansluitend Feest!!!
Met: DJ MPS Pilot & presentatie van zijn remix: Terkish Honga
otazoj.com cafepakhuiswilhelmina.nl
zoeken
zoeken