Sex Pistols maken comeback

8 november - Brixton Academy, Londen

Muzieknieuws 18-09-2007 11:58

Drummer Paul Cook en de andere Sex Pistols maken een comeback. De punklegendes geven 8 november een concert in de Brixton Academy in Londen om de dertigste verjaardag van hun album 'Never Mind The Bollocks' te vieren. Dat meldt de Britse nieuwszender BBC.

De ticketverkoop start vrijdag. Kaarten kosten £37,50 (zo'n € 55).

Johnny Rotten (echte naam: John Lydon), Paul Cook, Steve Jones en Glen Matlock gingen in 1978 hun eigen weg. In 1996 gingen de bandleden weer met elkaar op wereldtournee en de laatste keer dat ze samen optraden was in 2003.

'Never Mind The Bollocks... Here's The Sex Pistols' veroorzaakte in oktober 1977 opschudding. Het album bevatte titels als God Save The Queen en Anarchy In The UK. De release wordt gezien als een van de meest invloedrijke platen uit de rockgeschiedenis. De cd wordt opnieuw uitgebracht ter ere van het jubileum.

God Save The Queen werd in de jaren '70 geboycot door de BBC en kwam destijds niet verder dan de tweede plaats. Het muziektijdschrift NME is een campagne begonnen om het nummer alsnog op de eerste plaats in de Britse hitlijsten te krijgen.
zoeken
zoeken