James Blunt haalt goud voordat album uit is

'All The Lost Souls' 35.000 keer in de schappen

Muzieknieuws 13-09-2007 15:30

Vanaf vrijdag 14 september ligt het nieuwe album 'All The Lost Souls' van James Blunt in de winkel. Van de plaat zijn inmiddels meer dan 35.000 exemplaren uitgeleverd en daarmee is het album voor release al bekroond met de gouden status.

Het album is de opvolger van het succesvolle album 'Back To Bedlam' uit 2005, dat wereldwijd al 11 miljoen keer over de toonbank ging. Overigens is daarop Charlie Paxson, de drummer van Anastacia te horen.

Op het nieuwe album staan 10 tracks waaronder de hitsingle 1973 dat al eerder in de schappen lag. 'All the Lost Souls is het tweede studioalbum waarop ook live tracks te horen zijn, zoals 1973 and Annie. Blunt schreef de tracks tijdens zijn laatste tour en in zijn villa op Ibiza.

Vorig jaar kwam de dvd 'Chasing Time: The Bedlam Sessions' uit. Een liveregistratie dat door de BBC werd vastgelegd.

De band op het album en live bestaat uit
 • Paul Beard (keyboards)
 • Ben Castle (guitar)
 • Malcolm Moore (bass)
 • Karl Brazil (drums)
 • Tom Rothrock is net als voor 'Back to Bedlam' de producer

  De cover van het album is opvallend. Victoria Newton van The Sun noemde het "the best in years." De cover bestaat uit een collage van honderden foto's van Blunts leven, van kind tot ster. Ontwerper Nin Bose grapte: "James asked us not to use his face on the cover – so we put it on 1,000 times."

  De opgeblazen versie kun je bewonderen bij de ingang van Fame in de Kalverstraat in Amsterdam. Zie de foto van het megadoek van de albumhoes.
 • zoeken
  zoeken