Led Zeppelin: de reŁnie

Een eerbetoon aan Ahmet Ertegun, 26 november 2007 in Londen

Muzieknieuws 13-09-2007 11:52

Er komt een speciaal concert in de de O2 Arena in Londen ter ere van Ahmet Ertegun, oprichter van Atlantic Records (1947) en leermeester van enkele grote namen in de wereld van de muziek. Led Zeppelin zal een hoofdrol spelen tijdens dit concert.

Robert Plant, Jimmy Page en John Paul Jones zullen tijdens hun optreden vergezeld worden door Jason Bonham, de zoon van hun vroegere drummer John Bonham.

Daarnaast zullen Pete Townshend, Bill Wyman en de Rhythm Kings, Foreigner en Paolo Nutini, allemaal sterren die door de jaren heen door Ertegun geleid werden, deze avond eveneens optreden. Paolo Nutini was overigens de laatste Britse artiest die met Ertegun werkte.

De opbrengst van dit concert gaat naar het Ahmet Ertegun Educatiefonds, dat jaarbeurzen verstrekt aan studenten aan universiteiten in Groot-BrittanniŽ, de VS en Turkije. Daarnaast zal hiermee een nieuwe muziekopleiding worden gefinancierd op het Britse Ravensbourne College.

De prijs van een kaartje is 125 pond. Vanwege de verwachte vraag naar tickets voor dit concert, is er voor gekozen om deze eerlijk te verloten. Fans moeten zich dan registreren op www.ahmettribute.com. Er zijn zit- en staanplaatsen te verdelen. Hooguit twee tickets per huishouden.
zoeken
zoeken