Flo Mounier op Drumworld Festival 2007
Line-up 2007-editie bijna rond
Muzieknieuws 26-08-2007 21:23
Het gaat hard met de line-up voor het Drumworld festival 2007. De vijfde naam die op het rooster staat is Flo Mounier, bekend van onder andere Cryptopsy en zijn dubbel-dvd 'Extreme Metal Drumming 101'.Mounier is gespecialiseerd in snelheid, snellerheid en snelheidsovertredingen.

Niet alleen is hij één van de up-tempokoningen, hij combineert dit ook nog eens met melodische patronen en invloeden uit jazz en latin.

Flo Monier werd geboren in Montreal. Met Cryptopsy tourde hij letterlijk over heel de wereld. Zijn extreme stijl van spelen bracht hem een aantal exclusieve optredens in het New York's Guggenheim Museum en op het Museum Contemporary Canadian Art.

Ook was hij te gast op het Montreal Drum Fest en stal hij de show tijdens het Cape Breton drumfestival. In 2006 won hij met Cryptopsy the Canadian Music Week Award als favoriete Metal/Hardcore artiest/groep.

Voor iedereen die van power en van metal houdt is Flo Monier de man die je moet gaan zien op het Adams Drumworld festival 16 September 2007.

Flo speelt Pearl, Remo Heads, Beyer Dynamic microfoons, de Roland SPD-20, Sabian en Vic Firth.
drummer links