Kerrang! Awards 2007: de winnaars
Enter Shikari en Machine Head scoren dubbel
Muzieknieuws 24-08-2007 19:36
De uitreiking van de Kerrang! Awards 2007 vond gisteravond plats in de Brewery in Londen.Enter Shikari en Machine Head vielen beide dubbel in de prijzen tijdens het jaarlijkse gala van het Britse rockmagazine Kerrang!. Enter Shikari, met Rolb Rolfe op drums, werd verkozen tot beste Live Band en sleepte bovendien de Spirit of Independence-oorkonde in de wacht.

De uit San Francisco afkomstige metalband Machine Head, met drummer Dave McClain in de line-up, veroverde een award voor 'The Blackening' als beste album en een award als Hard Rock Hero.

Gallows, wins drummer Lee Barratt onlangs een Zildjian-endorsement sloot, en Madina Lake (met drummer Dan Torelli) werden uitgeroepen tot respectievelijk beste Britse en beste internationale nieuwkomers.

Tot ieders verrassing versloegen Shannon Leto en 30 Seconds To Mars alle concurrentie en wonnen een award voor The Kill als beste single.

Beste bands
My Chemical Romance, me Bob Bryar op de drumkruk, was vooraf maar liefst vier maal genomineerd. De band verzilverde er echter maar één: die als beste internationale band. De uit Wales afkomstige formatie Lostprophets, sinds maart 2006 met Ilan Rubin achter de ketels, werden voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste Britse band.

De Amerikaanse rockers van Fall Out Boy, met trommelaar Andy Hurley in de bezetting, wonnen een award voor de video van This Ain't A Scene.

Carrière-awards
Metallegende Judas Priest, met niemand minder dan Scot Travis op drums, werd opgenomen in de Hall Of Fame van rockmagazine Kerrang!

Nine Inch Nails mochten een Kerrang! Icon naar huis nemen als erkenning voor hun loopbaan die al jarenlang onverminderd succesvol is.

De Deftones wonnen een award als beste Classic Songwriter voor het componeren van memorabele en tijdloze liedjes.

Bekijk hier hoe Kerrang!-magazine een eerbetoon brengt aan de beste rockers.
drummer links