Amy Winehouse favoriet bij Britse Mobo Awards
Zangeres genomineerd in vier categorieŽn
Muzieknieuws 23-08-2007 16:08
De Britse zangeres Amy Winehouse heeft de meeste nominaties in de wacht gesleept voor de twaalfde editie van de Music of Black Origin (Mobo) Awards. Dat meldt de BBC, die de prijsuitreiking volgende maand uitzendt. De Britse verkiezing voor de beste 'muziek met een zwarte achtergrond' wordt jaarlijks georganiseerd.De 23-jarige Winehouse is vier keer genomineerd. Zo maakt ze kans op de prijs voor beste r&b-act, beste videoclip en beste liedje voor haar hit Rehab, afkomstig van het album 'Back To Black'. Ook is ze genomineerd in de categorie beste Britse zangeres. Hierin neemt ze het op tegen Beverly Knight, Corinne Bailey Rae, Joss Stone en Jamelia.

Prijsuitreiking
De winnaars worden gekozen door het publiek, dat op de website van de Mobo Awards op zijn favoriet kan stemmen. De prijsuitreiking vindt op 19 september plaats in de O2 Arena in Londen.

BNN organiseert sinds drie jaar een Nederlandse editie van de Mobo's.

Drank en drugs
Of Winehouse ook op bij de ceremonie aanwezig zal zijn, is nogal onzeker. Amy Winehouse heeft een reputatie als het gaan op gecancelde shows. Bovendien zegde ze onlangs al haar concerten af die voor september gepland stonden. Volgens een woordvoeder van de zangeres om gezondheidsredenen.
Britse tabloids speculeren echter druk over het drank- en drugsgebruik van Winehouse. De zangeres werd onlangs in het ziekenhuis opgenomen, waarschijnlijk door een overdosis drugs.