Within Temptation met Metropole Orkest in Ahoy'
Band en orkest geven gezamenlijk optreden
Muzieknieuws 23-08-2007 15:36
Within Temptation en het Metropole Orkest geven samen op 7 februari 2008 een concert in Ahoy’ Rotterdam. Tijdens de show vindt een "muzikale samensmelting"plaats van beide partijen. Drummer Stephan van Haestregt vertelt namens de band dat de samenwerking een logische stap is:
"Wij hebben tijdens albumopnames altijd veel met orkesten gewerkt. Het is een belangrijk onderdeel van het geluid van de band en de dynamiek en authentieke klank van een orkest is uniek. We vinden het dan ook te gek dat we dit nu met het Metropole Orkest in Ahoy ook live kunnen gaan doen en wij daarnaast diverse gasten zullen uitnodigen om samen met ons te spelen."

Het Metropole Orkest is een begrip in de internationale muziekwereld. Het orkest heeft al met diverse grootheden samengespeeld, waaronder Burt Bacharach, Elvis Costello, Céline Dion, Dizzy Gillespie, Herbie Hancock, Steve Vai, en Terry Bozzio. Of Arno van Nieuwenhuize, popdrummer bij het Metropole Orkest, zal meespelen met Van Haestregt is nog niet bekend.

De voorverkoop voor het gezamenlijke optreden in Ahoy' start zaterdag 25 augustus. Tickets kun je halen bij de bekende voorverkoopadressen, waaronder ticketmaster.nl.

Within Temptation is de meest succesvolle Nederlandse act in het buitenland. Het laatste album van de band, 'The heart of Everything', werd uitgebracht in meer dan dertig landen, waaronder de Verenigde Staten. De cd bereikte sinds zijn release in maart de top tien van onder meer de Duitse, Zwitserse, Zweedse en Finse hitparades. De plaat stond op nummer 1 de Amerikaanse Heatseeker Charts.

drummer links