Reünie voor Van Halen na 22 jaar

Drie Van Halens en één David Lee Roth op tour

Muzieknieuws 16-08-2007 20:10

Voor het eerst in 22 jaar tijd zijn drummer Alex van Halen, zijn breor en gitarist Eddie van Halen en frontman David Lee Roth weer bij elkaar. Eddies zoon Wolfgang van Halen neemt de basgitaar voor zijn rekening. De originele leden van Van Halen zijn weer back in business. Tijdens een persconferentie kondigde de groep een reünietour aan van 25 shows, en plannen voor een nieuw album.

De concertreeks begint op 27 september in het Amerikaanse Charlotte in North Carolina en eindigt op 11 december in het Canadese Calgary.

Op de setlist komen vrijwel alleen de 25 bekendste hits te staan, aldus frontman David Lee Roth:
"You know every single song, you know every guitar lick, every woo, every kick, every jump, every drum lick. We can't afford to shirk that duty."

Roth, en de drie Van Halen's benadrukten dat de reünie niet alleen voor de tour geldt, maar dat de samenwerking ook daarna doorgaat. Frontman David Lee Roth verklaarde dat de groep de nodige plannen heeft:

"Usually, when a band comes back like us, it's rockers with walkers. This is not a reunion. This is a whole new band. After a US tour we're planning to hit Asia and Australia. Then we make an album. We have lots of dreams, lots of ambitions."

Van Halen werd in 1974 in Los Angeles opgericht door de in Nederland geboren broers Alex en Eddie Van Halen, de drummer en gitarist van de band. Met "Diamond Dave" als flamboyante frontman, groeide Van Halen uit tot een van de populairste rockbands van de jaren '80. In 1985 verliet Roth de groep, die daarop uit elkaar viel. De originele line-up trad sindsdien niet meer samen op.

Wolfgang van Halen vervangt bassist Michael Anthony.

zoeken
zoeken