Voicst: nieuw album in 2008, nu al voorproeven

'A Tale of Two Devils' wordt duivels goed

Muzieknieuws 16-08-2007 13:09

Het nieuwe Voicst-album 'A Tale Of Two Devils' ligt pas medio januari 2008 in de winkels. Maar voor die tijd laat de Amsterdamse band al een aantal nummers op internet horen. En niet alleen dat, want Voicst gaat zelfs een paar nummers al live spelen!

2006 was een druk jaar voor de Amsterdamse band Voicst. Een jaar waarin ze met hun debuutalbum '11-11' tourden door Amerika, Japan èn zo'n beetje alle landen daar tussenin. Ondanks het drukke schema, slaagde het trio erin ook nog een nieuwe album te maken: 'A Tale Of Two Devils'.

De opvolger van '11-11' werd opgenomen in New York, waar producer Peter Katis (Interpol, The National) de finishing touch leverde. Ook werkte Voicst samen met Rutger Hoedemaekers (muzikale brein van About) wiens rol ergens tussen co-producer en tijdelijk vierde bandlid in zweefde.

Internet
De geplande release van 'A Tale Of Two Devils' is medio januari 2008, maar online staat nu al van alles klaar om wereldkundig te maken. De MySpace-pagina en het Hyves-account van Voicst zijn plekken waar vanaf nu nieuwe nummers te beluisteren zijn. Elke maand worden er nieuwe songs online geplaatst. Het eerste voorproefje is de song Everyday I Work On The Road.

Lowlands
Alhoewel Voicst niet in het blokkenschema van Lowlands voorkomt, spelen zij wel degelijk op het festival in Biddinghuizen. Voicst staat zaterdag 18 augustus om 16:00 uur in de Essent Awards-tent als onderdeel van de silent sessies. Op die plek presenteert de band 'A Tale Of Two Devils' op een bijzondere manier: old skool bingo wordt uit de kast gehaald. Het publiek maakt zo kans op fantastische prijzen: van een kralenset en een fotolijstje tot het nieuwe album van Voicst en tickets voor een van de shows die de band in het voorjaar doet.

Bovendien staat Voicst later die dag op het podium bij C-Mon & Kypski. Voicst werkte met C-Mon & Kypski samen aan het nummer Eyes On The Road. Het nummer staat op het laatste album van C-Mon & Kypski, 'Where The Wild Things Are', en wordt de nieuwe single van de band. Op Lowlands live gebracht dus.

Daarnaast is Voicst op zondag ook nog te gast in de show van David Gilmour Girls. Zanger Tjeerd schreef samen met deze Amsterdamse band het nummer Young Rats dat op hun nieuwe album verschijnt. Op Lowlands speelt David Gilmour Girls dit nummer samen met Voicst.

Uitmarkt
Een week na Lowlands staat Amsterdam in het teken van de Uitmarkt en ook daar is Voicst van de partij. Vrijdag 24 augustus spelen drummer drummer Joppe, bassist Sven en zanger/gitarist Tjeerd samen met de New Cool Collective Big Band het nieuwe nummer Everyday I Work On The Road. De NPS zendt het optreden rechtstreeks uit op TV2.

Zaterdag 25 augustus is de band te gast bij C-Mon & Kypski om daar de nieuwe single van C-Mon & Kypski, Eyes On The Road, te performen. Dat concert wordt door MTV uitgezonden op TV.

En natuurlijk, als het album straks in de schappen ligt, duiken de mannen van Voicst de Nederlandse poppodia in om kriskras door het land op te treden. Tourdata worden later bekendgemaakt. Kortom, het verhaal is nog maar net begonnen. Het wordt duivels goed!

Beste drummer van Nederland
Drummer Joppe Molenaar werd begin 2005 uitgeroepen tot beste drummer van Nederland in 2004. Uit naam van zijn collegamuzikanten ontving hij een Duiveltje tijdens de Muzikantendag in de Amsterdamse Melkweg. Molenaar kijkt daar met plezier op terug:
"Het is altijd leuk als je erkenning krijgt. Ik vind techniek onbelangrijk en kijk zelf alleen naar originaliteit. Het is heel simpel: je hebt drummers die leuk spelen en drummers die dat niet doen."

zoeken
zoeken