Cájonles door Manuel Linares

Muzieknieuws 16-08-2007 11:31

Vanaf zaterdag 30 september 2006 worden op de zaterdagmiddag cájonlessen gegeven door de Spaanse Manuel Linares. Manu begon op achtjarige leeftijd met solfege en klassieke gitaar. Later legde hij zich toe op percussie en studeerde hij slagwerk bij Angel Fernandez.

In 1999 kwam hij via Juan Flores (Antonio Orozco) in aanraking met flamenco. Hij vervolgde zijn slagwerkstudie bij Sergio Ramos (Ojos de Brujo). Gedurende een jaar studeerde hij Cájonlessen bij Manel Gomez (Chicuelo, Miguel Poveda).

Later kreeg hij lessen van Alberto Fernandez (Martires del Compas), Xavi Turull (Amalgama, Ojos de Brujo), Pepe Motos (Sara Baras), Isaac Vigue.)

Manu gaf in Barcelona Cájon- en drumles op de flamencoschool Las Lolas, op de Estudio Flamenco Paca Garcia, op de muziekschool Ritme i So, op El Molinet de Sta. Coloma, op de school Pilar Villanueva de St. Boi en op de Taller de Musics de Barcelona.

Hij speelde met diverse groepen en maakte opnames met o.a. True Juice, La Mugon's Band, Giramundo, Bajari Flamenca y Zonazul. In 2000 werd hij met een flamencocombo uitgenodigd te spelen in Griekenland. Hij speelde op de eerste plaat van Cheb Balowski en trad met hem op in de Sala Apolo de Barcelona.

In 2004 trad hij op met Sara Flores en de groep Bajari Flamenca in Nou Barris, Barcelona. Sinds zijn komst naar Nederland geeft hij priveles cájonlessen en treed hij op in diverse locaties zoals Duende, Rozentheater, Amstel Instituut.

In Nederland werkte Manuel Linares samen met onder meer Lina Leon, Carlos Denia, Pastora, Sahand Sahebdivani, Babak Amiri.

De lessen worden afgestemd op de deelnemende cursisten en binnen de les kunnen de oefeningen afgestemd worden op ieders niveau.

Vanaf zaterdag 30 september 10 lessen van 13.30 - 15.00 uur
Casa Sevillana,Sloterdijkstaat 2 Amsterdam, nabij Haarlemmerplein.
Lesgeld: € 150
info via: info@terremoto.nl

Voor meer informatie over de Cájonlessen van Mario Cortes zie:
cajonesmariocortes.es.
zoeken
zoeken