Vermoedelijke overdosis voor Amy Winehouse

Zangeres herstellende van leeggepompte maag

Muzieknieuws 11-08-2007 11:59

Amy Winehouse, de Britse diva die met Rehab (afkomstig van haar album 'Back to black') een dikke hit scoorde, is afgelopen week opnieuw opgenomen in een ziekenhuis. Een woordvoerder namens Amy’s platenmaatschappij Island Records gaf als reden "ernstige uitputting", maar Britse kranten spreken van een overdosis.

In de nacht van woensdag op donderdag zakte Winehouse in elkaar. Haar echtgenoot Blake Fielder-Civil en haar vader brachten de zangeres in half bewusteloze toestand naar het Hospital. Daar werd Amy's maag leeggepomt en ze kreeg een adrenaline-injectie gekregen om haar lichaam weer op gang te brengen. Na een dag in het ziekenhuis ter observatie, mocht Amy gisteravond echter al weer vertrekken.

Amy's ziekenhuisopname betekent dat ze het Oya-festival in Oslo, Norwegen heeft moeten laten schieten. Het is de zoveelste annulering in een hele reeks afgezegde concerten, waaronder de geplande optredens op Pinkpop, North Sea Jazz en T in the Park.

De organisatie van het Oya-festival en Amy's crew en band werden hierdoor pijnlijk verrrast:
"The news of the cancellation came abruptly and surprisingly upon us a little before 1pm. Winehouse's large crew arrived and her backing band had just finished their sound check when we were notified."

De 23-jarige Amy Whinehouse heeft een stevige reputatie als alcoholiste en gaf eerder toe niet alleen stevig te drinken, maar ook met regelmaat cocaïne en wiet te gebruiken. Het afzeggen van optredens heeft volgens de zangeres echter een andere reden:

"I know it's last-minute and a bit irresponsible. But I'm a perfectionist and would rather reschedule a show than do it half-heartedly."

Ondertussen blijft haar cd 'Back To Black' goed verkopen. Het album werd afgelopen week in de VS uitgebracht en kwam in de Billboard albumlijsten binnen op nummer zeven. Op 'Back To Black' zijn Harry “Rockbarry” Benson, Sam Koppelman, Frank Ricotti en Homer Steinweiss op slagwerk te horen.

zoeken
zoeken