Drummer Kit Carrera stapt op bij Maroen

Formatie zoekt vervanger

Muzieknieuws 08-08-2007 20:59

Drummer Kit Carrera heeft besloten te stoppen bij Maroen. In zijn officiële afscheidsverklaring schrijft de drummer:

"Doordat ik mij niet langer kan verenigen met publiciteitsgerichte activiteiten van de band en mij ook niet 100% kan vinden in de muzikale vrijheid en mijn aandeel in de muziek van de band, heb ik besloten om per direct mijn activiteiten bij de band neer de leggen."

De andere bandleden wijten het vooral aan Carrera's werkzaamheden elders. Zij melden:

"We hebben een leuke tijd met elkaar gehad en gave shows gespeeld. Door het hoge tempo van de band Maroen kan Kit het niet meer combineren met z'n drumlessen en zijn andere twee bands."

De Haagse band Maroen werd begin 2006 opgericht. Eerder dit jaar verscheen een gelijknamige EP met vier tracks. Kit Carrera, een van de weinige Nederlandse Spaun-endorsers, speelde sinds september 2006 bij Maroen. De drummer blijft wel in Absent Minded en La Grâce spelen.

Amerikaanse compilatie
Het Amerikaanse label 272 Records nodige Maroen pas geleden uit om deel te nemen aan een verzamel-cd. Het nummer Broken zal verschijnen op de compilatie 'Riot On Sunset Volume 4', dat onder andere verstuurd zal worden naar alle college radiostations in Californie. Op de plaat staan voornamelijk Amerikaanse bands.

zoeken
zoeken