Drive Like Maria naar de VS om album op te nemen

Nederlands/Belgische groep ontdekt via MySpace

Muzieknieuws 07-08-2007 16:08

De Nederlands/Belgische rockband Drive Like Maria, met Bjorn Awouters op drums en zang, gaat naar de Verenigde Staten om daar een cd op te nemen met de bekende Amerikaanse producer Malcolm Burn.

Burn werkte eerder samen met beroemde artiesten als Bob Dylan, Iggy Pop en Emmylou Harris. De Amerikaan ontving een Grammy voor zijn bijdrage aan het Emmylou Harris-album 'Red Dirt Girl' (2000).

Burn leerde Drive Like Maria kennen via MySpace. Hij was door enkele vrienden op de band gewezen. Malcolm Burn was volgens de band direct enthousiast. Zangeres/gitariste Nitzan Hoffmann legt uit:
"Burn verdient zijn brood met grote artiesten. Af en toe zoekt hij een bandje dat hem zelf muzikaal heel leuk lijkt. Hij was na de eerste luisterbeurt zo enthousiast dat hij direct besloot om te benaderen over een mogelijke samenwerking."

De drie leden van Drive like Maria waren druk bezig nieuwe nummers te schrijven toen ze het bericht van Malcolm Burn ontvingen, dat hij graag de productie van hun cd op zich zou nemen. De band besloot deze kans met beide armen te grijpen.

Op 16 augustus vliegt Drive Like Maria naar New York, om daar een korte tour te doen met de bevriende band The States. 11 september gaat het trio de studio in. Als het goed is, komen ze daar vier weken later weer uit met een nieuw album. In november keert de band terug uit de VS.

Drive Like Maria bestaat uit de Nederlandse Nitzan Hoffmann (20) en de Belgen Marco Simoni (25) en Bjorn Awouters (30). De band won eind 2005 de Nederlandse editie van de bandjeswedstrijd Global Battle of the Bands. Tijdens de wereldwijde finale werd het drietal tweede. Diverse optredens in onder meer Noord- en Zuid-Amerika volgden, waaronder een optreden voor zo'n honderdduizend man in Mexico.

zoeken
zoeken