Delain toegevoegd aan line-up Lowlands-festival

Gothic rocksensatie speelt akoestische set

Muzieknieuws 31-07-2007 18:19

Eerder dit jaar speelde Delain al op festivals als Noorderslag en Fields of Rock, nu de groep nu toegevoegd aan het programma van het Essent Awards podium op het Lowlands-festival. Delain zal met een akoestische set zijn opwachting maken binnen het ‘silent-sessie’ concept. In deze opzet wordt de live mixage over draadloze koptelefoons aangeboden aan het publiek.

Met het akoestische aspect van het optreden op het Lowlands terrein zal de band waarschijnlijk weinig problemen hebben. Al eerder werden akoestische tracks van de band uitgebracht op een speciale uitgave van Delain's laatste single See Me In Shadow, die op 23 juli jl. uitkwam.

Meer festivals
Naast het optreden op het Lowlands festival zal Delain verschijnen op verschillende kleinere festivals waaronder Nirwana’s Tuinfeest, Summer Darkness (Utrecht), Westerpop (Delft) en Zomerpop (Hoogwoud). Daarnaast heeft de band nog een optreden op het Franse Raismes Festival voor de boeg en zal Delain vervolgens in oktober het voorprogramma verzorgen voor vijf shows van Within Temptation in Duitsland.

Delain
De band Delain is het verrassende eindresultaat van een muzikaal project, geïnitieerd door voormalig Within Temptation toetsenist Martijn Westerholt. Delain bestaat uit een vijftal leden, te weten: Martijn Westerholt (toetsen), Charlotte Wessels (zang), Ronald Landa (gitaar, zang), Rob van der Loo (bas) en Sander Zoer (drums).
zoeken
zoeken